Voordelen van een crosstrainer

crosstrainer

Cardiotrainingen worden door veel mensen graag gedaan. Het heeft verschillende doeleinden. De ene wil graag afvallen en de ander wil droogtrainen. Daarbij zijn er genoeg cardio-apparaten beschikbaar voor in huis, zodat je ook het huis niet hoeft te verlaten. Ik zal je kort meenemen wat een crosstrainer precies is en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. 

Wat is een crosstrainer precies?

Even korte uitgelegd wat een crosstrainer nou precies is. Een crosstrainer is een cardio apparaat waarop je staat, de hendels vasthoudt met beide handen en een soort loopbeweging maakt. Deze beweging wordt ondersteunt door de voetstukken die continu ronddraaien. Door je armen heen en weer te bewegen zorg je ervoor dat de crosstrainer optimaal werkt. 

Voordelen crosstrainer

Het eerste voordeel is dat je met een crosstrainer het hele lichaam in beweging brengt. Dit houdt automatisch in dat je veel calorieën verbrandt. Dat komt omdat jouw lichaam energie nodig heeft om iedere spier aan te sturen. Na de training heeft jouw lichaam ook weer calorieën nodig om voor spierherstel te zorgen. De gemiddelde verbranding van een uur cross trainen ligt ongeveer rond de 700 calorieën. Het blijft wel een gemiddelde, omdat het calorieverbruik afhankelijk is van een aantal factoren. 

Het tweede voordeel is dat het zeer makkelijk in gebruik is. Misschien na het eerste oogopslag lijkt het wat lastig, maar het is vrij makkelijk te bedienen. Je haat op de voetsteunen staan, pakt de hendels vast en begint de hendels heen en weer te bewegen. Het niveau kan je zelf bepalen. Daarnaast is het ook nog eens veilig in gebruik. Wanneer je eenmaal bezig bent met trainen kan er vrij weinig gebeuren. Je lichaam kan namelijk maar één beweging maken p het apparaat en je bent niet afhankelijk van andere factoren. 

Ook worden de gewrichten vrijwel niet belast door een crosstrainer. De beweging die je maakt is rond en wordt extra ondersteund door de voetsteunen. Tijdens het hardlopen krijg jouw knie elkaar keer een klap door de impact van het neerkomen. Voor mensen met slechte gewrichten is een crosstrainer een veel betere optie dan hardlopen buiten. 
Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te bedenken, zoals een crosstrainer in huis halen. Geen personal trainer die jou moet uitleggen hoe het werkt. Wil jij al een eigen crosstrainer voor in huis? Bestel er dan snel een via deze website: www.tunturi.com.