Fitness voor een gezonder leven

Wanneer je het lastig vindt om zelfstandig te sporten in een sportschool, of wanneer je last hebt van fysieke klachten maar wel graag gezond wilt blijven, dan kun je fysiotherapie Ypenburg volgen. Dit is bijvoorbeeld aan te raden wanneer je last hebt van je spieren, rug of nek of wanneer je door de consequenties van een operatie, reuma of andere oorzaken niet goed kunt bewegen. Bij medische fitness wordt fitness en fysiotherapie gecombineerd. Voor medische fitness Ypenburg kun je terecht bij Active Health Center. 

Wat is medische fitness?

Een fysiotherapeut begeleid de trainingen van medische fitness in een daarvoor bestemde trainingszaal. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, omstandigheden en wensen kan dit zowel individueel als in een groep. Het doel van medische fitness is om weer op een optimale manier te kunnen sporten en bewegen. Daarbij leer je waar je op moet letten tijdens de training en kies je samen met je begeleider de meest geschikte oefeningen uit. Wanneer het gehele medische fitnesstraject doorlopen is, wordt er een vervolg trainingsprogramma opgezet zodat er soepel overgegaan kan worden naar een trainingsprogramma binnen de reguliere fitness. 

De werkwijze volgens een 4-stappenplan

Bij de geboden medische fitness wordt uitgegaan van een 4-stappenplan. Eerst wordt de klacht en de oorzaak geanalyseerd zodat de juiste diagnose wordt gesteld. De tweede fase gaat over het creëren van voorwaarden. Hierbij wordt geanalyseerd of er door de oorzaak door het lichaam anders is gaan bewegen en er zo secundaire klachten zijn ontstaan. Bij de derde stap worden de desbetreffende spieren en gewrichten op de juiste manier getraind en belast, zodat deze weer op een correcte manier gebruikt kunnen worden. Bij de laatste stap staat functioneel trainen centraal. Hierbij wordt een specifiek trainingsprogramma opgesteld aan de hand van de activiteiten in je dagelijks leven.