Altijd op tijd op een elektrische fiets van Gazelle

Zo langzamerhand nemen ze de Nederlandse fietspaden over en veroveren ze het straatbeeld: elektrische fietsen. Niet langer het domein van mensen die de pensioengerechtigde leeftijd al lang en breed hebben over bereikt, is de e-bike tegenwoordig ook een populair vervoersmiddel onder forensen en zelfs middelbare scholieren. Zo’n elektrische fiets, bijvoorbeeld een Gazelle van : bij Fietsonline biedt ook heel veel voordelen.

Nooit meer zweten

Fietsen naar je werk, hartstikke fijn en goed voor de conditie natuurlijk, doet niet veel goeds voor het uiterlijk. Fietsende forensen komen naast regelmatig volledig natgeregend ook wel juist hevig zwetend wegens dat net iets te felle zonnetje, op het werk aan. En dat is nou net wat je niet voor ogen hebt wanneer je ’s ochtends vol goede moed op je stalen ros springt. De regen blijft ook op een elektrische fiets problematisch, veel meer dan een paraplu gebruiken of regenpak aantrekken valt daar niet aan te doen, maar het zweten is een stuk minder van toepassing op een e-bike. Weinig inspanning betekent weinig transpiratie. En dat is nou net waar de elektrische fiets om bekend staat: fluitend van A naar B komen.

Klimmen wordt een eitje

Ook een fietstochtje door heuvelachtige natuur wordt net dat beetje extra ontspannend op een elektrische fiets. Niet langer gezwoeg om de tegenwind te bedwingen of de berg op te komen, maar alle tijd om rustig te kijken wat er allemaal in het natuurgebied te zien is. En tegenwind? Dat is nooit meer een probleem. Een uitkomst voor scholieren die dagelijks 12 kilometer open vlakte tussen weilanden en een enkele boerderij moeten bedwingen.

Gazelle voor sportievelingen en stadsmensen

Voor wie de extra ondersteuning van een elektrische fiets onnodig is biedt Gazelle tal van andere soorten fietsen aan. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een stadsfiets, vooral handig in een stedelijke omgeving. De citybikes zijn eventueel uitgerust met een bagagedrager. Handig voor wie dagelijks met een zware tas of koffer moet reizen. De trekkingfiets is voor de echte sportievelingen. Met een lichtgewicht, aerodynamisch frame makkelijk mee te nemen, en toch stevig genoeg voor de zwaarste klim in een bosrijke omgeving.