voordelen van collageen eiwit boven andere soorten voor sporters

collageen eiwit

Als sporter is er altijd 1 regel die heilig verklaard wordt; consumeer genoeg eiwitten. De afgelopen jaren is vooral de proteïne shake industrie geëxplodeerd. Niet alleen dat, sporters letten ook op het soort proteïne wat ze binnen willen krijgen. Whey proteïne is momenteel het populairst doordat jouw lichaam deze het snelste opneemt na een training. Maar ook caseïne neemt toe aan populariteit doordat deze tijdens het slapen gaan langzaam en goed op wordt genomen. Maar er is nóg een soort proteïne die over het hoofd wordt gezien; collageen. Daarom bespreken we in dit artikel wat de voordelen van collageen eiwitten zijn.

Als eerste is collageen een uitstekend eiwit voor het opbouwen van spiermassa. Na een zware training heeft jouw lichaam behoefte aan nieuwe aminozuren. En die aminozuren kun je in eiwitten vinden. Daarom is collageen een uitstekende optie om groter en sterker te worden.

collageen eiwit

Als tweede kan collageen helpen op het vlak van blessures. Door collageen te nemen, neemt de kans op blessures bij je spieren significant af. Dit doet het doordat je gewrichten en pezen juist versterkt. Daarnaast zorgt collageen ervoor dat de hersteltijd van een blessure ook afneemt, waardoor jij sneller weer 100% kan geven tijdens jouw trainingen.

Tot slot kan collageen eiwit jouw sportieve prestaties verbeteren. Het aanspannen van jouw spieren tijdens een fysieke inspanning is afhankelijk van hoeveel creatine jij hebt. Deze molecuul bestaat uit drie aminozuren: glycine, methionine en arginine. Collageen zelf bestaat uit 20% glycine en 8% arginine, wat de synthese van creatine in het lichaam kan ondersteunen om de prestaties te verbeteren tijdens een korte uitbarsting van jouw spieren.

Dit waren de 3 voordelen wat collageen kan geven aan jou als sporter. Hopelijk hebben we jouw voldoende geïnformeerd over de keuze of jij wel of niet collageen zult nemen na een training. In ieder geval wensen wij jouw goede sportprestaties toe.