4 tips voor fietsers!

A senior black man sprints on his road bike training for a race.

Ben je een beginnende fietser, en wil je graag weten wat de ‘do’s’ en ‘don’ts’ zijn voor fietsen? In deze blog worden 4 tips besproken voor als je begint met mountainbiken of wielrennen!  

1.        Zoek de juiste fiets

Het is erg belangrijk om een fiets te kiezen die het beste bij jou past. Het is namelijk van belang dat je goed zit en je je fijn voelt op de fiets. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Kies de juiste maat fiets, die past bij je lengte
  • Kies een fiets die past bij jouw rijstijl, en mate van gebruik
  • Stel je zadelhoogte, stuurpenlengte en stuurhoogte goed in

2.       Koop een helm

Een mooie en praktische fiets is natuurlijk erg belangrijk, maar jezelf beschermen tijdens de rit is nog veel belangrijker. Helmen zorgen er niet alleen voor dat je hoofd goed beschermd is, maar ook voor veel comfort. Door de ventilatiegaten die in de helmen zitten, wordt er een perfecte airflow gecreëerd en wordt je hoofd goed geventileerd. 

3.       Kies voor comfortabele fietskleding

Wat je aantrekt tijdens het fietsen is erg belangrijk. Het moet goed zitten, maar ook comfort bieden. De eerste laag van je kleding is het belangrijkste. Trek daarom eerst altijd een ondershirt aan. Kies voor een goed ventilerende outfit, die je huid laat ademen en je transpiratie afvoert. Zo zit je lekkerder op de fiets!

4.      Aanschaffen van goede fietsaccessoires

Naast de bovengenoemde must-haves zijn goede fietsaccessoires ook van groot belang tijdens het fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsbril, handschoenen, sokken en sleeves. Alles om jouw meer comfort te bieden tijdens je rit!

(Bron: Omnibikeparts)