Fiets naar het werk en werk dan met fietsen – waar moet je niet van houden?

Fietsen is een ideale manier om te bewegen, maar je kan er ook je werk van maken! In dit artikel vind je meer over een aantal banen waarmee je met fietsen te maken hebt. Er zijn naast deze drie banen natuurlijk meer fiets banen. De variatie is namelijk oneindig als je eenmaal op de fiets zit! Zoek via zoekmachines naar fiets banen bij jou in de buurt!

Fietskoerier

Door corona is het vak fietskoerier vergroot en zijn er verschillende organisaties die steeds meer bezorgen via de fiets. Denk bijvoorbeeld aan thuisbezorgd en deliveroo die veel eten via fietskoeriers laten bezorgen van restaurants die de dienst in armen nemen. Ze bieden daarbij ook specifieke electric vehicle jobs aan, deze zijn niet in dienst van het restaurant maar van de bezorgdienst zelf. Ook pakket bezorgen gaat tegenwoordig veel vaker met de fiets, de bakfiets, zo zie je DHL voorbij fietsen met kleine pakketjes. Kijk bij EVBoosters eMObility voor meer informatie over een aanbod elektrische fietsen als ook jij wilt beginnen met fietskoeriers!

Fietsverkoper

Een vertegenwoordiger die voor fietsfabrikanten werkt, moet een grondige kennis van het product en een extraverte persoonlijkheid hebben. Ze zouden samenwerken met een verscheidenheid aan retailers die mogelijk verschillende behoeften hebben voor het opslaan van fietsen, en er kan ook wat reizen bij betrokken zijn.

Bike non-profit medewerker

Gearin ’Up Bicycles is een non-profitorganisatie die vrijwilligers en jongeren leert werken aan gebruikte fietsen, die vervolgens worden verkocht. Het is lonend om met een grote verscheidenheid aan mensen te werken, die allemaal van fietsen houden. Veel fietsenwinkels zijn deze tijd van het jaar op zoek naar een monteur, zo kunnen mensen met verschillende achtergronden ervaring krijgen in de fietswereld. Zoek in google naar een bike non-profit bij jou in de buurt!