Fietsen door de duinen

Duinen Fietsroute Friesland

Fietsen door de duinen: een mooie training voor je spieren maar tegelijk een genot voor je ogen. Een heerlijke zeelucht om je heen, mooie uitzichten en regelmatig een konijntje die om de hoek komt kijken. Wat wil je nog meer? Fietsen is ontzettend gezond. En of je nu een professionele fietser bent of gewoon voor je plezier op de fiets stapt: af en toe een fietsroute volgen die net even wat anders is maakt het geheel weer wat mooier.

Wanneer je naar Nederland als fietsland kijkt heb je veel keuzes. Zowel in de stad als op het platteland vind je prachtige fietsroutes die je door de mooiste gebieden leiden. Maar een fietsroute door de duinen is net even iets anders. Zowel in Friesland, de eilanden als in Noord Holland kom je ze tegen. Je fietst de duin op en daarna weer af waardoor je niet alleen van het uitzicht geniet maar ook tegelijk de zee en het strand kunt bekijken. Zeker een aanrader om dan ook bij zonsondergang te doen!

Fietsroutes langs stranden en weilanden

Duinen Fietsroute Friesland

In Nederland zijn er verschillende zogenaamde duinroutes uitgestippeld. Zo vind je veel mooie fietsroutes in Friesland waar je door de duinen, langs de kust en op de eilanden rijdt. Denk hier bijvoorbeeld aan Ameland, Vlieland, Harlingen of gewoon Julianadorp. En een route langs de gehele Nederlandse kust mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wanneer je een echte sporter bent kun je tijdens deze fietsroutes in zowel Friesland als Noord Holland een duurtraining doen. Door snel omhoog te gaan en daarna langzaam naar beneden te fietsen worden je spieren op een unieke manier belast. Normaal gezien zijn dit natuurlijk trainingen die je alleen in de bergen kunt doen maar doordat verschillende locaties over vele duinen beschikken die in continue snelheid achter elkaar volgen heb je een zeer sterke training! Wil je continuïteit trainen, dan is de kustroute een zeer goede aanrader.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan vooral naar de fietsroutes in Friesland en laat je verrassen door natuur en variatie.