Nederland, een echt fietsland

Fietsen is één van die dingen die we zo graag doen in Nederland. Als je aan een buitenlander vraagt waar hij of zij aan denkt bij Nederland, zal het antwoord geheid fietsen zijn (of tulpen, voetbal en misschien onze kaas uit Gouda). Wist je bijvoorbeeld dat we in Nederland meer fietsen dan inwoners hebben. Het geeft aan hoeveel mensen de fiets pakken. Zelf fiets ik ook heel graag.

Nederlanders fietsen steeds meer 

We mogen er best trots op zijn dat we een fietsland zijn. Fietsen houd ons in beweging. Het is dus gezond. Verder is het ook nog eens milieuvriendelijk. Het is bovendien ook gewoon praktisch. Zeker sinds ik mijn nieuwe fiets bij een fietsenwinkel in Hengelo heb aangeschaft. Het is geen e-bike, maar een gewone fietsen van degelijke kwaliteit met 7 versnellingen. Ideaal om middellange afstanden mee af te leggen, maar ook voor de korte afstanden. Hierdoor fiets ik, waar mogelijk, zo’n beetje overal naartoe. En dit geldt voor vele Nederlanders met mij.

Voordelen van fietsen

Hoe vaak horen we niet dat je tegenwoordig sneller met de fiets ergens in de binnenstad bent dan met de auto gaat. Vanwege die enorme drukte in het verkeer op de autowegen kom je met de auto niet vooruit. Bovendien bespaart het ook kosten als je vaker de fiets pakt. De bovengenoemde praktische redenen om de fiets te pakken zijn allemaal leuk en aardig en zeker ook waar, maar dat is niet de échte reden waarom Nederlanders vaak de fiets te pakken. We zijn echte liefhebber van het fietsen. En dan met name lange afstanden afleggen. Dat vind ikzelf ook het leukste aan fietsen. Dat is niet zo gek, heerlijk in de zon, met een lichte wind in je gezicht je gedachten de vrije loop laten terwijl je flink doortrapt. Het liefst ook nog in de natuur als het even kan.